Behandlinger

Undersøkelse

For en god tannhelse er det viktig med en god undersøkelse. Her undersøkes tennene, tannkjøttet, slimhinner, bitt, kjever og kjeveledd. Regelmessige undersøkelser bidrar til en god tannhelse og færre store behandlinger

AirFlow

AirFlow rengjør tenner og fjerner misfarginger skånsomt med hjelp av høytrykksspyling på tennene med vann og pulver.

Usynlig tannregulering

Tenner flytter på seg hele livet, dette akn lede til at tennene sitter trangt, og slites ujevnt. 

Med hjelp av Invisalign kan tennene flyttes til ønsket plass med usynlige skinner. 

Behandlingstiden varierer mellom 3-12 måneder. 

 

Fylling

En tann kan være skadet pga karies, slitasje eller frakturer. Når dette skjer er det viktig å bygge opp tannen igjen. Komposittfyllinger er tannfargede fyllinger som brukes for å gjenopprette tannen for å få igjen form, funksjon og estetikk.

Tannrens

Tannstein orsaker sykdom i tannkjøtt, missfarginger og dårlig ånde.Tannrens er der tannsten og missfarginger fjernes og gir en friskere munn.

Rotfylling

En større skade på en tann kan lede til at nerven i tannen dør, dette kan lede til smerte og infeksjon. For å beholde tannen og skape infeksjonsfrihet må denne tannen rotfylles. Det betyr at nerverommeti tannen renses for bakterier. Deretter tettes tomrommet igjen med et materiale som hindrer ny infeksjon av bakterier. Avhenging av tannen så kan det trenger 1-2 besøk for å fullføre en rotfylling.

Etter en rotfylling anbefales oftest kroner for å beskytte tannen fra nye frakturer og infeksjoner.

Krone og bro

Når en tann har fått en større skade eller en rotfylling, er krone en holdbar og solid løsning.

Kroner beskytter tannen under fra større skader lengre fram. En krone består av en solid kjærne, keramikk eller metall, og har et ytre skall av porslen på utsiden. Dette gir en tann som ser frisk og hel ut.

Savnede tenner kan også erstattes med hjelp av en bro. Da festes den nye tannen ved hjelp av tannen foran og bak.

Tanntrekk

Noen tenner må desverre trekkes. Pga omfattende skade eller ugunstig plasering. Tanntrekk utføres skånsomt med hjelp av bedøvelse. 

Protese

Savnede tenner kan erstattes med hjelp av proteser. Protesen spesialutformes utifra hvilke tenner som skal erstattes.

Da ben og slimhinner forandrer seg med årene, skal proteser følges årlig for å forhindre gnagsår og slitasje på støttetenner.

Bittskinne

Kraftig slitasje på på tenner kan orsakes av mange faktorer. Underliggense stress og overaktive tyggemuskler kan bidra til at tenner blir slitt ned. Dette kan også orsake hodepine og kjeveleddssmerter. Ved slitasje over lengre tid blir tenner korte og kan sprekke og bli delt på midten. 

For å beskytte tennene trengs en bittskinne. Dette er en spesialtilpasset skinne i akryl som beskytter tennene fra hverandre. Ved hjelp av kraftfordeling kan tennene beskyttes og hodepine lindres.

Bleking og profylakse